Wady oraz zalety poziomych wyciskarek

Każdy rodzaj wyciskarek ma swoje dobre i złe strony. Wszystko zależy od marki oraz wykonania. Przed decyzją kupna, któregokolwiek rodzaju postaraj się porównać oba rodzaje wyciskarek, aby wiedzieć, czego się spodziewać i nie być rozczarowanym. Poniżej przedstawiamy Ci kilka zalet i wad różnych rozwiązań, abyś wiedział, czego powinieneś się spodziewać.

Wyciskarki poziome zalety

Zaleta tego rodzaju urządzeń to przede wszystkim doskonała jakość soku uzyskanego po wyciśnięciu. Jest on pełen witamin i minerałów, a także gęsty, esencjonalny i dużo smaczniejszy niż ten z sokowirówki.

Kolejną zaletą jest fakt, że podczas wyciskania nie tracimy witamin, ponieważ sok nie jest nagrzewany i natleniany. Za pomocą wyciskarki możesz wycisnąć sok ze wszystkich owoców i warzyw oraz ziół począwszy od natki pietruszki, aż do trawy pszenicznej. Wszechstronność jest niewątpliwie wielką zaletą i pozwala na robienie soków w zasadzie z każdej rośliny.

Co przeciw?

Ma ona jednak także swoje wady. Jedną z nich jest czas, jakiego potrzebujemy na wyciśnięcie soku. W przypadku wyciskarki, przetwarzanie dużej ilości owoców i warzyw nie jest możliwe, ponieważ schodzi to dość długo w przeciwieństwie do sokowirówki.

Niemniej jednak może to być jednocześnie jej zaletą, ponieważ uzyskujemy w te sposób zdecydowanie lepszy i zdrowszy sok. To bardzo ważne i należy mieć na uwadze, że czasami potrzebne są pewne kompromisy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *